• Venetsian kauppias
  • Venetsian Kauppias
  • Venetsian kauppias
  • Venetsian Kauppias

”Antonio on häväissyt minua ja estänyt minulta puolen miljoonan ansiot,
hän on nauranut tappioilleni ja pilkannut voittojani, hän on herjannut kansaani, pilannut liiketoimeni,
karkottanut ystäväni, lietsonut vihamiehiäni. Ja minkä tähden? Koska olen juutalainen.”

JulistekuvaNettikoko
Kuva: Gabriel Laar

8naista kollaasi

 

”Herra on kuollut”


Eräänä lumisena talviaamuna kauniissa maalaiskartanossa valmistellaan joulua. Perheen vanhin tytär Suzon palaa viettämään joululomaa lapsuuden kotiinsa, jossa häntä odottaa hänen nuorempi siskonsa Catherine, äitinsä Gaby, isoäiti Mamy, tätinsä Augustine sekä talon henkilökunta; lämmin ja äidillinen Rva Chanel sekä nuori ja kaunis sisäkkö Louise. Perhe on jo kokoontunut paikalle, mutta perheen pää, kartanon herra sekä Suzonin ja Catherinen isä Marcel ei ole poistunut työhuoneestaan.
Lopulta naisille selviää hirvittävä totuus: herra on kuollut ja mikä pahinta näyttää siltä, että jokaiselta paikalla olijalta löytyy luurankoja kaapista. Tunnelma tiivistyy, kun paikalle saapuu Marcelin sisar, salaperäinen Pierette.

Köyhä nukentekijä Geppetto on kaikkea muuta kuin herttainen vanha ukko. Hän läksyttää alituiseen naapuruston lapsia ja antaa lasten sekä etenkin näiden vanhempien kuulla kunniansa. Gepetto nimittäin tietää parhaiten, miten lapset saa kuriin ja nuhteeseen. Tästä sisuuntuneena juonikas Haltiatar päättääkin antaa vanhalle nukentekijälle taianomaisen opetuksen. Niinpä Geppetto onnistuu veistämään omapäisen puunuken, Pinokkion, ja eipä aikaakaan, kun Pinokkio on jo vaikeuksissa. Hänen näkymättömiä lankojaan kun näyttää vetävän ihan jokainen ohikulkija.

Miten sätkynukesta kasvaa oikea poika ja onko tavallisuus unelmoimisen arvoista? Entä kuoriutuuko Geppettosta isähahmo ja kuka ketäkin loppujen lopuksi kasvattaa?
Pinokkio on ajaton tarina omaksi itseksi kasvamisesta ja näkymättömistä siteistä ihmisten välillä.

Carlo Collodin kirjan pohdalta dramatisoinut ja ohjannut: Maija Lauri

Näyttämöllä teatteriryhmä Maaginen valo: Ukko Huuskonen, Daniel Ilvespakka, Anniina Kelkka, Ella Miettinen, Lev Moltchanov, Lauri Pajukangas ja Juulia Tammela

Puvustus: Kielo Kettunen

Ensi-ilta Ti 6.2 klo 19

Muut esitykset:

To 8.2 klo 19

Pe 9.2 klo 19

Su 11.2 klo 14

Ke 14.2 klo 19

To 15.2 klo 19

La 17.2 klo 18

Su 18.2 klo 14

Esityksen kesto noin 1,5 tuntia (sisältäen väliajan)

Esitykset Ljusdalan teatteritalolla 

Liput 5 / 10 € (käteinen ja MobilePay)

Liput voit varata täältä

Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille

”Miten julma kohtalo voi olla. Mut erotetaan läheisistäni ja pukataan johonkin jumalan selän taakse aneemisten lehmien ja kääpien ja paskan keskelle”

16-vuotias vaasalainen Alpo "Allu" Korva saa lusittua peruskoulun loppuun ja suunnittelee railakasta kesälomaa Tukholmassa yhdessä parhaan ystävänsä kanssa. Allun äidillä on kuitenkin muita suunnitelmia. Pian Allu onkin Tukholman sijaan matkalla korpeen, kuolevaan kylään nimeltä Torvenkylä auttamaan kaukaisia sukulaisia heinähommissa. Aluksi rankat työt ovat kaupunkilaiselle liikaa ja pikkuserkku Rutanen ärsyttää, mutta pikku hiljaa Allu alkaa lämmetä maaseudun meiningille. Hän tutustuu paikallisten vilpittömyyteen ja konstailemattomuuteen ja sitten hän tapaa tuittupäisen ja ihanan Kertun.

Ernien uskomattomat tosikuvitelmat on tarina pojasta, jolla on erikoinen ongelma. Ongelma, joka ajaa hänet ja hänen perheensä yhä uudelleen mitä kummallisimpiin tilanteisiin. Ernien vanhemmat herra ja rouva Fraser eivät keksi muuta vaihtoehtoa kuin viedä poika lääkäriin. Lääkäri ei voi uskoa korviaan kun hän saa kuulla mikä Ernietä vaivaa, kaikki mitä hän kuvittelee tuppaa muuttumaan todeksi, niin hyvässä kuin pahassa. Osaako lääkäri auttaa, mitä kaikkea Ernie taas keksiikään ja miksi kirjaston kirjahyllyjen välissä on ruumis? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tulee vastaus Masalan Nuorisoteatterin Majakanvartijat-ryhmän tulkinnassa Alan Ayckbournin vauhdikkaasta klassikosta.

Ernien uskomattomat tosikuvitelmat on ryhmän ensimmäinen julkinen demoesitys. Ryhmä koostuu 11-13-vuotiaista Masalan nuorisoteatterilaisista.

 

Esityksen yhteydessä on Kirkkonummen Kuvataidekoulun oppilaiden näyttely, jossa esillä juliste-ehdotuksia näytelmään.  

Teksti: Alan Ayckbourn

Suomennos: Mauri Mattsson ja Matti Poskiparta

Ohjaus: Maija Lauri

Näyttämöllä teatteriryhmä Majakanvartijat: Hertta Honkanen, Laura Ilvespakka, Aleksi Järvinen, Saana Kauppila, Lari Malmsten, Ella Pitko, Lili Pyykkö, Aku Ratinen, David Rusu, Joel Rutanen ja Vilma Utriainen 

Ensi-ilta ti 7.3 klo 18

Muut esitykset:

Pe 10.3 klo 18

La 11.3 klo 14

Esitys on maksuton, mutta paikka on hyvä varata etukäteen osoitteesta https://masalannuorisoteatteri.net/index.php/lipunvaraus

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy

Esitykset

Ei tapahtumia

Voit jättää lipunvarauksen myös loppuunmyytyyn esitykseen;
jos peruutuspaikkoja tulee, otamme sinuun heti yhteyttä!