Amerikka banneri

Ikävästä lapsenruokkojutusta syytetyn, tunnollisen ja kunnollisen kuusitoistavuotiaan Karl Rossmannin vanhemmat lähettävät hänet yksin siirtolaisena Amerikkaan. Tutustuttuaan onnekkaasti rikkaaseen ja huolehtivaan senaattorienoonsa, hän saa loistavan alun uudelle elämälleen. Hän aloittaa Amerikkaan tutustumisen huipulta, mutta mitättömän virheen seurauksena joutuu enon hylkäämäksi ja ajautuu sitten kahden laitapuolenkulkijan matkassa vapaan maan varjoisammalle kääntöpuolelle. Yritteliään kaverin törmäily Amerikkalaisen työelämän sääntöjen ja mielipuolisuuksien kanssa on karmean hilpeää seurattavaa kun Karl esimerkiksi työskentelee hissipoikana loistohotellissa. Kaikkien ankarien koettelemusten keskellä tarinasta nousee esiin yllättävän inhimillisiä ja jopa liikuttavia kohtaamisia.

 

”Amerikka” – teos on tshekkiläisen Kafkan ensimmäinen keskeneräiseksi jäänyt romaanikäsikirjoitus. Kafkan kaikki romaanit jäivät kesken, ne julkaistiin vastoin kirjailijan tahtoa Kafkan kuoleman jälkeen. Itse mies määräsi ne kaikki poltettaviksi. Hyvä ettei kirjoja poltettu, koska nyt on havaittu, että Kafka oli romaanitaiteen suuri uudistaja. Tämä on erittäin harvinainen tilaisuus nähdä Kafkan Amerikka näyttämöllä. Näytelmä ei myöskään ole mitään niin sanotusti ”vaikeaa taidetta”, vaan hikinen ja konkreettinen syöksykierre, hupaisa ja samaistuttava kamppailu systeemin rattaissa. Esitystä voi suositella kaikille ennakkoluulottomille ja vaikka ennakkoluuloisillekin yli 12 -vuotiaille, jotka pitävät mielikuvituksesta, vauhdikkaista ja vaarallisista tilanteista ja heittäytyvästä näyttelijäntyöstä.

ENSI-ILTA 9.5. klo 19

Muut esitykset:
Su 12.5. klo 19
Ma 13.5. klo 19
Ke 15.5. klo 19
La 18.5. klo 19
Su 19.5. klo 19
Ma 20.5. klo 19
Ke 22.5. klo 19 LOPPUUNVARATTU
Pe 24.5. klo 19

Lipunvaraus www.masalannuorisoteatteri.net  tai numerosta 0449704784
Lippujen hinnat 10/5e MAKSU KÄTEISELLÄ
Esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille

Ohjaus: Tuomo Aitta

Lavalla: Kukka Falck, Riku Leskinen, Severi Vilkko, Emma Alppi, Amanda Jussila, Juuso Sallinen, Venla Pulkkinen, Reima Nikola, Lila Leblay, Ronja Väisänen, Siiri Jaksola, Ronja Eskola, Oili Virta, Freya Lyjina, Matias Zwinger, Hanna Zwinger

Kuvia

 

amerikkakuva

 

Esitykset

Ei tapahtumia

Voit jättää lipunvarauksen myös loppuunmyytyyn esitykseen;
jos peruutuspaikkoja tulee, otamme sinuun heti yhteyttä!