”Antonio on häväissyt minua ja estänyt minulta puolen miljoonan ansiot,
hän on nauranut tappioilleni ja pilkannut voittojani, hän on herjannut kansaani, pilannut liiketoimeni,
karkottanut ystäväni, lietsonut vihamiehiäni. Ja minkä tähden? Koska olen juutalainen.”

JulistekuvaNettikoko
Kuva: Gabriel Laar


”Mistä johtuu tämä apeus?”, pohtii venetsialainen kauppias Antonio. Hänen apeutensa syy kuitenkin selviää pian, hänen paras ystävänsä Bassanio kolkuttelee avioelämän portteja ja Antonio tajuaa, että heidän ystävyytensä on muuttumassa. Kaveruksille on ollut aina selvää, että ystävät menevät naissuhteiden edelle, mutta yhtäkkiä se paras kaveri onkin umpirakastunut.
Varmistaakseen paikkansa Bassanion elämässä epätoivoinen Antonio päätyy tekemään epäedullisen lainajärjestelyn Shylock nimisen rahanlainaajan kanssa. Shylock on saanut tarpeekseen Antonion rasistisista hyökkäyksistä, joten hän päättää hakea itselleen oikeutta haastamalla Antonion hurjaan peliin elämästä ja kuolemasta.


Samaan aikaan Belmontissa rikas perijätär Portia valmistautuu hänkin poikkeukselliseen leikkiin. Hänen isänsä on kuolinvuoteellaan määrännyt, että Portia ei itse saa valita sulhastaan vaan sulhaskandidaatin on osattava valita kolmesta jalometallisesta lippaasta se, joka kätkee sisäänsä Portian kuvan. Kuka ikinä kosijoista valitsee oikean lippaan, oli hän sitten raivohullu tai umpijuoppo, on Portian tuleva aviomies.


Portia, Antonio ja Shylock yrittävät kukin saada tunnustusta olemassaololleen ja kaipaamaansa kanssaihmisten kunnioitusta. Tämä kaipuu vie heidät epätoivoisiin ja riskialttiisiin tekoihin. Lopulta koittaa suuri oikeudenkäynti, jossa punnitaan oikea ja väärä, ja kenties naulan verran ihmislihaa.


Venetsian kauppias on William Shakespearen vuosina 1596-1598 kirjoittama draamakomedia. Sen runsas hahmokavalkaadi, riemukas sanan säilä, romantiikka, huumori sekä kysymykset ihmisyydestä ja tasa-arvosta ovat pitäneet sen ajankohtaisena, kiinnostavana ja kiistanalaisena jo vuosisatoja.

Alice Martinin ja Tiina Ohinmaan vuonna 2013 WSOY:lle tekemä käännös nähdään nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä.

Ohjaus: Maija Lauri

Rooleissa: Helmiella Hytönen, Peppi Järvelä, Kai Kallonen, Sinna Kröger, Atlas Riihisaari, Leni Salminen, Lassi Saukko ja Hermanni Somersalmi

Ensi-ilta:
La 13.4 klo 18

Muut esitykset:

Ti 16.4 klo 19
To 18.4 klo 19
Pe 19.4 klo 19 (PERUTTU)
Su 21.4 klo 18
Ke 24.4 klo 19
La 27.4 klo 14 (Loppuunvarattu)
Ma 29.4 klo 19
Pe 3.5 klo 19
La 4.5 klo 18

Esitykset Ljusdalan teatteritalolla

Lippujen hinnat:

Normaalihintainen lippu 10,00 €
Alelippu 5,00 € (alle 18-vuotiaat, työttömät)

HUOM. Masalan Nuorisoteatteri on siirtynyt MobilePay- maksujärjestelmään. Käteisellä ei jatkossa voi maksaa lippuja.

Esitysten yhteydessä teatterilla toimii Masalan Nuorisoteatterin kannatusyhdistyksen kahvio, jossa myynnissä pientä purtavaa. Kahviossa maksuvälineenä käy käteinen ja kortti.

Liput voit varata täältä.

Käännöksen esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy

Esitykset

Ei tapahtumia

Voit jättää lipunvarauksen myös loppuunmyytyyn esitykseen;
jos peruutuspaikkoja tulee, otamme sinuun heti yhteyttä!